Salonski ljevičari mrze zapadnu civilizaciju

Na državnom glasilu ljevičarske ideologije, u sklopu projekta “Vladavina prava” koji sufinancira državna Agencija za elektroničke medije, povodom terorističkog napada na Pariz pojavio se tekst koji bi mogao biti dobar reprezentativan primjer za prepoznavanje većine destruktivnih elemenata ljevičarskog mentalnog sklopa i uvjerenja koja proizlaze iz njega:

  1. Najgora stvar u vezi terorističkih napada u Parizu je mogućnost opstruiranja socijalističkog summita na temu klimatskih promjena (prinošenje žrtve božici Geji ima prioritet nad životima ljudi, pogotovo Europljana)
  2. Kapitalizam i fosilna goriva su zlo i uzrokuju “katastrofalne” i “nezaustavljive” klimatske promjene (ali nemaju veze s 95%-tnim smanjenjem klimatski uzrokovanih smrtnih slučajeva u svijetu, sa sedmerostrukim povećanjem realnog svjetskog dohotka po stanovniku u 20. stoljeću, nevjerojatnim tempom povećanja životnog standarda i prosperiteta stanovništva, povećanjem očekivanog životnog vijeka Zemljana za preko 30 godina, fantastičnim tehnološkim napretkom, skorom eliminacijom akutnog siromaštva i neuhranjenosti, povećanjem prinosa usjeva, drastičnim smanjenjem infantilnog mortaliteta, itd… a sve to unatoč četverostrukom povećanju broja ljudi u svijetu i dva velika svjetska rata)
  3. Klimatske promjene usko su povezane s terorizmom i doprinose porastu sukoba u svijetu (još izravniji je u zastupanju te teze Bernie Sanders, američki socijalist, koji ne samo da ima pravo glasa, već se i kandidira za budućeg predsjednika SAD-a)
  4. Da bi se ublažili navedeni problemi nisu dovoljna nikakva “kamiličasta rješenja” poput “ozelenjivanja kapitalizma” već su potrebne drastične društvene promjene koje uključuju:
    1. Otvaranje granica europskih zemalja i propuštanje još većeg broja nepozvanih imigranata iz trećeg svijeta (prvenstveno pripadnika onih etničkih skupina iz kojih dolazi i velika većina počinitelja terorističkih napada i koje zauzimaju nadproporcionalan udio među počiniteljima svih kaznenih djela u statistikama svih europskih zemalja, te čija su pozadinska kultura i način života što teže kompatibilna sa zapadnoeuropskom)
    2. Povećanje otimačine novca poreznih obveznika razvijenih zapadnih zemalja u svrhu financiranja svakakvih diktatora po trećem svijetu 

Salonski ljevičari organski mrze zapadnu civilizaciju i podržavaju uništenje stupova na kojima civilizirani svijet počiva, dok se istovremeno itekako koriste pogodnostima koje im pruža, a kada tih pogodnosti više ne bude, i njima će biti jako žao, ali tada će već biti kasno.

 

14 comments

  1. Ako malo bolje razmislis, zapadna civilizacija, sa svojom ideologijom osobnih sloboda i prava je u sukobu sa ljevicarskom religijom. Nemojmo se zanositi, ljevicarska ideologija je isto tako religija kao i Islam. Sasvim je svejedno vjeruje li netko u svemocnu drzavu koja ce pravedno dijeliti i paziti da ja ne bih slucajno udahnuo previce CO2 ili vjeruje li u cuvenih 70 djevica. Ni za jedno niti za drugo ne postoje nikakvi dokazi. Vjera u svemocnu majku drzavu kao rjesenje za sve probleme je vjera, ciji vjernici vjeruju u taj recept, usprkos njegovim visekratno dokazanim katastrofalnim ucincima. Bas kao sto Kapovic i Cakardicka vjeruju u “socijalizam za opce dobro”, tako i Abu Bakr Al Bagdadi vjeruje da se njegovi teroristi s njim na celu zalazu za opce dobro. Ljevicarska ideologija je anti-zapadna religija, bas kao i radikalni Islam.
    Na tu temu je napisan i clanak:
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/radnicka-fronta–isis-iz-nase-kasabe/806800.aspx

    Kapovic i drustvo su odgovorili da to “prelazi granice dobrog ukusa”, no nisu pobili niti jedan argument iznesen u clanku. ISIL je srodniji ekstremno ljevicarskim grupama nego Cato Institute, Hans Herman Hoppe, Peter Schiff ili Thomas Sowell.

    Sviđa mi se

      1. A ne placaju kisik koji udisu? Sramota! Treba nam konacno rjesenje biciklistickog pitanja. Ako to nekoga podsjeca na neka druga “konacna rjesenja” koja su svojedobno predlagali neki socijalisti, to je sasvim slucajno.

        Sviđa mi se

  2. Facebook je koristan izvor informacija jer pruža uvid kako razmišlja hrvatska kulturna i medijska scena i situacija je uistinu poražavajuća. Andrea Buča, novinarka HRT se javila na profilu Ide Prester i objasnila da iza napada u Parizu stoji naravno Amerika kao i po pitanju 9/11 a Danijela Stanojević, inače teški preser od novinarke koja se bavi kulturom objašnjava kako iza svega toga uz Ameriku stoje, pogodili ste, bankari i bogatuni koji od nas ostalih žele stvorit roblje a oni samo žele – profit. Cijeloj priči je, kao uvjereni salonski ljevičar, dodala i klasni element.

    Otvorena je sezona lova na bankare, bogatune i Amerikance. Oni su postali ispušni ventil za domaće ljevičare. Nekad Židovi, danas zli centri moći iz Amerike. Ironično da ekipa koja etiketu fašista lijepi bez ikakvog kriterija ima toliko sličnosti s njima.

    Sviđa mi se

    1. Oni manijaci s FFZG-a što su bili osnovali komunističku partiju pa im se raspala nakon godinu dana su bili jedva dočekali ubojstvo Tomislava Salopeka da bi objavili nekakav morbidan tekst kako ga je ubio – kapitalizam.

      Te novinarke koje ti navodiš i njihove izjave ne mogu komentirati jer ih nisam pročitao, ali generalno ta moderna ljevičarska “naprednjačka” sekta je nakupina pojava ozbiljnih psihičkih poremećaja koja se hrani patološkom ljubomorom i mržnjom prema svemu civiliziranom i uistinu naprednom.

      Sviđa mi se

    1. Kekslin, principi uspostavljaju sistem vrijednosti i nemaju veze sa cinjenicama. Ja, recimo, vrednujem slobodu pojedinca i njegova prava, narocito pravo na raspolaganje vlastitom imovinom, iznad “nacije”, “drzave”, “radnicke klase” i slicnih stvari. To je princip koji me cini liberalom, dakle poklonikom slobode, i koji nema veze ni sa kakvim cinjenicama. Govoris o dva razlicita logicka entiteta.

      Sviđa mi se

  3. >”Naravno da je ljevičarstvo, marksizam u širem smislu, samo jedna religija čija je logična posljedica uništenje civiliziranog svijeta i po tome puno opasnija od većine konvencionalnih religija.”

    Pobogu, kakva odvratna generalizacija. Nikad ne bih očekivao ovako nešto od nekoga ko deluje kao razuman individualac.
    Nadam se da autor razume da je levica uvek bila neophodna u svakom političkom sistemu. Da levice nije bilo, još uvek bismo živeli u feudalnom sistemu.
    Okej, razumem: levica danas znači marksizam. Dakle bavim se Marksizmom za sada.
    Marksizam je razlog zašto individualac danas ima penziono i zdravstevno osiguranje. Marksističke ideje su dovele do toga. Ovo je uveo monarhista, junker i okoreli konzervativac Otto von Bismarck, koji je, za vašu informaciju, mrzeo liberale isto koliko i socijaliste. Čak i neko takav je ipak prepoznao potrebu za tim da radnička klasa prekine da bude deregulisano eksploatisana.
    Još jedan rezultat Bismarckove reforme je bio taj da deca ne smeju više raditi u fabrikama. Deca radnici su po mom mišljenju nešto što je vaše glorifikovano “slobodno” tržište manifestovalo u realnost, ali neću sada o tome.
    Zahvaljujući socijalističkim pokretima i sindikatima deca više ne rade u našem “zapadnom, civilizovanom” svetu. Ironično je da autorov komentar eksplicitno izražava mišljenje da Marksizam uništava civilizovano društvo.

    Sledeće, marksizam nije religija već ideologija. Religija je transcedentalna, tj. bavi se svetom pored ili iznad materijalnog, dok se ideologija bavi svetovnim pitanjima. Marksizam je surovo materijalistička filozofija.

    Generalizacije kao vaš komentar iznad su opasne, ružne, i na granici sa fašističkom doktrinom. Zamolio bih da kao normalna osoba odstupite od ovakvog rečnika u budućnosti.

    Poz

    -Lh

    Sviđa mi se

    1. Da nije bilo ljevice živjeli bi u feudalnom sistemu? Prilično bizarna tvrdnja. Ne vidim na kojim temeljima počiva s obzirom da su buržuji razbijali feudalizam a ne nekakvi ljevičari.
      Ok, vidim kako su i ostale tvrdnje jednako sulude – marksizam stvorio mirovinsko i zdravstveno itd.. pa odustajem od daljne polemike.

      Sviđa mi se

      1. Buržuji su u to vreme bili “levica”, gde sam veoma jasno izrazio da kroz taj primer nisam mislio na marksiste, no dobro.

        Što se tiče ostalih “jednako suludih” tvrdnja, posavetovao bih gospodina da pročita istorijsku literaturu prvo, a posle toga odustane od daljne polemike. Ukoliko grešim, što je sasvim moguće, voleo bih da čujem argument umesto Ad Hominem-a

        pozdrav
        -Lh

        Sviđa mi se

Komentiraj