Videoteka (3)

Uglavnom samo neki nasumično poredani klipovi koji bi nekome mogli biti zanimljivi i poslužiti za jednostavnije shvaćanje stvari.

Internet je sjajna stvar.

Tri najveća mita o kapitalizmu:

Pojedimo bogate (zašto je M. Moore idiot) !

Vrijednosti su subjektivne:

O parazitskoj ekonomiji:

Tko su najveći protivnici slobodnog tržišta?

Što znači progresivno oporezivanje?

Do čega dovode kontrole cijena?

Koliko su ljevičari zapravo pro-choice?

Oglasi

4 comments

  1. Da, izvrstan video, međutim ja bi samo dodao još jedno. Ako su već spašavali banke, zašto nisu istovremeno 100% ušli u vlasničku strukturu i podijelili SVE dionice tim istim poreznim obveznicima od kojih je novac za spašavanje otet?

   I drugo, zašto nisu SVIM osobama na managerskim pozicijama uzeli svu imovinu u postotku sukladnom sa visinom pozicije, a sve glavne managere još uz to i strpali u zatvor?

   Kako ništa od toga nije napravljeno, očito je riječ o dogovorenoj pljački između managera i vlasnika banaka, te određenih političara ….. Da se ne zavaravamo.

   A ono što je zanimljivo je sam odabir naziva “Occupy” za “pokret” (iako okupaciju već imamo), umjesto da se odabrao naziv “Liberate” ili nešto slično 🙂

   Čak i taj mali detalj ustvari ukazuje sa jedne strane na smušenost koja pokreće izmanipulirane mase u takvim akcijama, a sa druge strane ukazuje na visoku vjerojatnost (ustvari 100%) da su stvarni inicijatori i poticatelji takvih “protesta” ustvari same kriminalne strukture (uz pomoć represivnog aparata države) koje su i izvršile tu pljačku gigantskih razmjera. Što ustvari i odgovara na pitanje zašto ciljevi tog protesta nisu bili usmjereni na drugu “metu”.

   Puno je bolje sam unaprijed izazvati nešto čime možeš manipulirati po volji, nego da ostaviš slobodni prostor za nešto što ne možeš kontrolirati…..

   Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s