Kako kupiti pelene u Venezueli?

Neki dan sam objavio post na kojem se moglo svjedočiti kako izgleda jedan odlazak u shopping u socijalističkoj Venezueli, velesili fosilnih goriva, kako joj tepaju domaći socijalisti.

A ovdje evo samo jedna slika iz Venezuele s uputama što vam treba ako poželite kupiti pelene (pañales):

B_h-Hd9UYAEyycg 

U prijevodu:

 • original rodnog lista
 • važeća iskaznica (valjda se misli na osobnu iskaznicu)
 • kupac mora biti otac ili majka djevojčice ili dječaka
 • trudnica treba dati na uvid posljednji ekogram

Pa zapravo, zašto ne, mislim, što bi sad svatko kome padne na pamet tek tako mogao ući u dućan i kupiti pelene kad mu se ćefne?

Zar ne?

“We are fast approaching the stage of the ultimate inversion: the stage where the government is free to do anything it pleases, while the citizens may act only by permission; which is the stage of the darkest periods of human history, the stage of rule by brute force.” – Ayn Rand

Da, baš tako.

4 comments

 1. Ja kao dobri komunista iskreno ne vidim tu ništa sporno. Država se mora osigurati da će se pelene koristiti za predviđenu namjenu, a ne u tko zna kakvu sumnjivu rabotu. I također se država mora osigurati da onaj koji kupuje pelene iste neće preprodavati na crnom tržištu i time ostvarivati extra-profit.

  Ono što mene smeta je što to nije dovoljno jer i dalje postoje velike mogućnosti zlouporabe. Stoga smatram da bi se pelene smjele izdavati samo po odobrenju mjesne organizacije i to samo provjerenim drugovima i drugaricama.

  Stvarno mi nije jasno zašto ovaj site neprestano zlonamjerno i tendenciozno prikazuje stanje u jednoj socijalističkoj zemlji kada je dobro poznato da je socijalizam najbolje i najpravednije društveno uređenje.

  Navodni nedostatak pojedinih artikala ili samo odgovorno gospodarenje se prikazuje kao neuspjeh socijalizma. Iako je jako dobro poznato da je kapitalistički konzumerizam uperen protiv interesa radničke klase. Neprijateljska reakcija koja djeluje protiv mladog socijalističkog poretka sabotira nastojanja države da pravedno distribuira raspoloživa dobra radnim ljudima.

  Uostalom, proizvodnja krumpirove zlatice je ove godine porasla za 5000%, a te uspjehe nitko ne komentira, nego se samo prenose negativni komentari.

  Neprijateljska je propaganda tvrditi kako postoje nestašice i kako socijalistička država sa partijom na čelu nije u stanju zadovoljiti potrebe naroda. Kada je jako dobro poznato da su komunisti jedini stvarni zastupnik interesa naroda.

  Stoga nije problem u previše državne kontrole, nego baš obratno u premalo nadzora i prevelikoj popustljivosti prema klasnom neprijatelju. Tu treba usmjeriti oštricu dobronamjerne kritike.

  Stoga pozivam autora da dijalektički sagleda stvar i usmjeri sve svoje snage u konačnu pobjedu socijalizma, a ne da nasjeda buržoaskim lažima i širi defetizam.

  Uostalom evo:
  http://www.srp.hr/venecueli-mojoj-dragoj-otadzbini-potrebna-je-vasa-solidarnost/

  Drug Tantor
  (v.d. tajnika državnog sekretarijata za mentalnu higijenu i društvenu sanitaciju)

  Liked by 1 person

 2. Nestašica pelena u Venezueli samo će dodatno očvrsnuti buduće venecuelanske pionire. Statistike već sada pokazuju da prosječna beba u Venecueli uopće ne nosi pelene za razliku od dekadentnih američkih beba koje iste nose sve do 3. godine. Drugim riječima, još jedan trijumf socijalizma, potpuno prešućen i nezabilježen u medijima.

  Liked by 1 person

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s