Videoteka (2)

Istina o štednji i potrošnji:

Zašto ne možemo naći posao?

Može li država stvarati poslove?

Što nam cijene govore?

O državnim subvencijama:

Welfare state za tutleke by Penn & Teller:

Deset razloga zašto je mafija bolja od države 🙂

One comment

 1. Izvrsni video prilozi. Zgodno je ono sa zapošljavanjem gdje je usporedba da svaki poziv na večeru mora završiti brakom…. pa ti zovi nekoga na spoj.

  Što se tiče ovog zadnjeg videa, pa tu čovjek jednostavno ostaje bez riječi. Iako ja osobno nisam pobornik anarhije i smatram da za (funkcionalnu) državu ima jako dobrih razloga, što uopće reći na ovo….

  Država na kakvu smo mi navikli JESTE mafija. Mafija sa velikom silom i ovlastima, ali bez ikakve odgovornosti, konkurencije, osjećaja časti, osobne hrabrosti, samopoštovanja, mjere, itd.

  Kao da razmaženom derištu koje u životu nije išta korisno radilo ili osobno riskiralo ili dobilo šamar za grešku, date neograničene ovlasti da upravlja tuđim sudbinama. Posljedice MORAJU biti strašne. Opet se na kraju sve svodi na KONKURENCIJU i ODGOVORNOST. Odnosno nepostojanje iste za vinovnike i posljedice njihovih djela.

  Kod Mafije je OSOBNA odgovornost unutar strukture za kršenje normi ili neodgovarajući učinak vrlo efikasna i brutalna. Konkurencija je isto tako neumoljiva i nemilostiva. U državi se SVA odgovornost (i osobna i struktura) prebacuje na leđa trećih, tj. građana, a konkurencije nema. To je ključna razlika. Moralno je i u jednom i u drugom slučaju riječ o – kriminalcima.

  Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s