Socijalističke “metode i teorije”

Iz njihovih usta:

Untitled

Tako je. Socijalisti ne poznavaju nikakve “teorije” niti ih uopće zanimaju. Dakle, oni sasvim svjesno i otvoreno odlučuju ignorirati stvarnost i činjenice. Ne samo što se tiče ekonomske teorije, nego i prakse, te povijesnih iskustava.

Što je ispravno, što je točno i što je istina, također socijaliste ne zanima. Njih zanima isključivo pljačka tuđe imovine i nasilno nametanje svoje ideologije drugim ljudima. Metode kojima će provoditi svoju svetu misiju su nebitne, kao što nisu bile bitne ni njihovim prethodnicima. Posljedice njihove inkvizicije su također nebitne. Bitno je samo zadovoljiti iskompleksirana ega njihovih vođa.

Za socijaliste postoje samo interesi. Materijalni interesi njihove uhljebljene elite i neutaživa glad za upravljanjem drugim ljudima.

Opravdavanje? Kakvo opravdavanje? Zašto bi se ikome opravdavali? Jesu li se njihovi duhovni vođe kome opravdavali?

Socijalisti su neprijatelji čovječanstva i civilizacije. Nemojte nasjedati na njihove jeftine populističke trikove. Sloboda je važnija od njihovih materijalnih interesa.

6 comments

 1. A što ako “kradu i malo nama dadu”? Nije li to dovoljno da ih mi mali ljudi, proleteri, podržimo?
  Nije li mantra ovih prostora “sigurnost prije slobode” ili Krležino “U krdu smrdi, ali je toplo.”
  Mislim da se oni koji misle drugačije zadnjih godina ubrzano iseljavaju.

  Sviđa mi se

 2. Optužuju “krupni i onaj sitniji kapital” za pohlepu i materijalizam, a jedino za što se bore su ostvarenje materijalnih prava?!?

  Sviđa mi se

 3. Ne shvaćam u čemu je problem. Pogledajmo ovo:

  http://www.versobooks.com/books/1638-the-philosophy-of-praxis

  “The early Marx called for the “realization of philosophy” through revolution. Revolution thus became a critical concept for Marxism, a view elaborated in the later praxis perspectives of Lukács and the Frankfurt School. These thinkers argue that fundamental philosophical problems are, in reality, social problems abstractly conceived.”

  Drugim riječima sve što vodi prema revoluciji – i filozofski je dobro. Bez obzira na logiku. Ako svi intelektualni alati, tj. logika, znanost, matematika, fizika, dokazuju da su stvari u suprotnosti sa revolucionarnim konceptom (zadanoga cilja), tada su svi oni pogrešni, a osobe koje upotrebljavaju te alate su – neprijatelj revolucije. Ispravna je samo i jedino revolucionarna praksa. Toliko jednostavno.

  Prema tome ideje ako ih je moguće upotrijebiti u revolucionarnoj praksi su dobre, u suprotnom su loše. Uopće nije bitno da su dosljedne. Pravila se mogu i trebaju mijenjati prema prilikama. Bitan je cilj, a to je revolucija.

  Eto, tako to jednostavno funkcionira. Nepotrebno je napomenuti da komunističkom gnoju i nakaznom izmetu ljudske rase, nikada nije predstavljao problem smisao, logika ili konačna cijena neke ideje. Bitno je samo tu izopačenu ludost provesti do kraja.

  Komunisti su čisti religijski fanatici i luđaci koji ne vjeruju u boga, ali su zato našli zamjenu u besmislenim tlapnjama za koje su spremni paliti i ubijati sve dok ne zasluže ulazak u obećanu zemlju proletarijata.

  Zato je svaka rasprava (osim oružjem) sa istima potpuno isključena i nemoguća, dapače štetna. To je dokazano već bezbroj puta, također u praksi.

  Liked by 1 person

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s