Hillary 2016

U nedavnom obraćanju naciji, jedna od glavnih kandidatkinja za idućeg predsjednika Zemlje Slobodnih i supruga bivšeg predsjednika, Hillary Clinton upozorila je građane da ne vjeruju onima koji kažu da poduzeća stvaraju radna mjesta.

Gospođa Clinton kaže da se radi o običnoj trickle-down ekonomiji koja se pokazala kao neuspješna i u potpunosti podbacila. Ona, izgleda, smatra da se radna mjesta stvaraju promišljenim centralnim planiranjem benevolentne Majke Države.

S druge strane, gospodin Sowell, ipak nesumnjivo veći autoritet po tim pitanjima od gospođe Clinton, nas upozorava da ne vjerujemo ljudima koji pričaju o trickle-down ekonomiji.

Osim toga, dotična gospođa wannabe predsjednica je poznata i po svojoj svojedobnoj izjavi (vezano uz privatizaciju polica zdravstvenog osiguranja i deregulaciju zdravstva):

We can’t afford to have that money go to the private sector. The money has to go to the federal government because the federal government will spend that money better than the private sector will spend it.

Odnosno:

We think the government, by saying ‘You have to make this schedule. You have to have your kids in for inoculations here, you have to do a pre-screening here, you have to do this’–the government will make better decisions than the people will make, and people will be healthier because of it.

Čini li se to nekome poznato?

ASRyRFXXDassh2je2E8XTRVW_400

One comment

  1. Hillary je više manje cijeloga života bila naslonjena na državu, i živjela je od države, bez obzira na formu. Čak i u odvjetničkoj firmi. Današnje su države stvorile poseban soj ljudi, potpuno odvojenih od realnog života i potreba većine naroda. Udruženo sa moralnim i intelektualnim deficitom, te potpunom duhovnom prazninom, rezultati su potpuno očekivani. Zašto bi netko kojemu je sistem drugi roditelj, mentor i duhovna proteza, radio protiv interesa tog sistema? Ono što se jedino može utvrditi je da su interesi takvog sistema suviše često dijametralno suprotni od interesa građana nad kojima taj sistem vlada. Pojedine kreature koje prezentiraju taj sustav u javnosti su više manje potpuno nebitne. Iz njih postoje druge, malo moćnije kreature koje potežu uzice i drže na lancu ove koji laju za njih i u njihovo ime….

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s